Posts

Showing posts from December, 2016

My Paeds Journey

Assalamualaikum w.b.t

Allahu! pejam celik pejam celik. dah masuk tahun ketiga kat India. dah masuk Clinical years dah pun, dah masuk phase II hahahaa and dah masuk 6 minggu posting Paeds (total : 8 minggu). cepatnya masa berlalu. hahahaa padahal diri sendiri terlupa yg ada blog yg dah lama tak terupdate ni. yelah zaman sekarang mana ada dak-dak tulis blog dah. semuanya snapchat lah instagram je #iknowimgettingold

Lagi 2 minggu posting Paeds ni akan berakhir dan jujur aku mengakui dah start ada feeling sedih nak tinggal kan department ni. Mula-mula rasa susah. Biasalah budak-budak yang sakit tapi nak clerk nya mak or ayah budak. ada certain soalan tak boleh ditanya pada parents ( contohnya : palpitation? types of pain? scale of pain? etc ) dah la ditambah pulak bahasa Hindi yang tunggang-langgang. Kannada Marathi toksah tanya laa lagi hancur lebur. bukak buku bahasa pun patient still tak paham. kalau pun mereka faham, jawapan kepada soalan tu kami pulak tak paham. Akhirnya, dua-dua ga…